Nevşehir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerinin 2026 yılı Ocak ayına ait faaliyet raporunu yayımladı. "Hiçbir suçun ve suçlunun cezasız kalmaması" ilkesiyle yürütülen çalışmalarda, binlerce şahıs sorgulanırken çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.


ASAYİŞTE SIKI DENETİM: 195 YAKALAMA

Ocak ayı boyunca Nevşehir genelinde asayişin tesisi için yürütülen uygulamalar rakamlara şöyle yansıdı:

ZEHİR TACİRLERİNE VE KAÇAKÇILIĞA DARBE

Narkotik ve kaçakçılıkla mücadele ekipleri Ocak ayında da sahadaydı:

  • Narkotik: 44 olaya müdahale edilmiş; 478 gram uyuşturucu madde ve 738 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Narkotik suçlardan aranan 92 şahıs yakalanmış, 5'i tutuklanmıştır.

  • Kaçakçılık ve Organize Suçlar: 40 olaya müdahale edilerek aranan 90 şahıs adalete teslim edilmiştir.

  • Terörle Mücadele: Terör suçlarına yönelik gerçekleştirilen 3 operasyonda aranan 7 şahıs yakalanmıştır.

TRAFİKTE SIFIR TOLERANS

Yol güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen trafik denetimleri kapsamında:

  • Ay boyunca toplam 102.562 araç titizlikle denetlenmiştir.

  • Kurallara aykırı olduğu tespit edilen 334 araç trafikten men edilmiştir.

  • Kural ihlali yapan 147 sürücünün belgesine el konulmuştur.

"MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ SÜRECEK"

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentin huzur ve güven ortamının korunması için yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Vatandaşların can ve mal güvenliği için emniyet ve jandarma birimlerinin 7/24 görev başında olduğu hatırlatıldı.

629533246 18083972996186019 2712827268609657546 N