Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından öğrencilerin üniversite yaşamına ve Nevşehir’e uyum sağlamalarına katkı sunmak amacıyla oryantasyon programı gerçekleştirildi.
Program kapsamında öğrencilerin ilk durağı Atçılık ve Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi oldu. Burada merkezin faaliyetleri ve çalışma alanları hakkında bilgi alan öğrenciler, merkezin çalışmalarını yakından tanıdı.
Oryantasyon programının devamında NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi ziyaret edildi. Öğrenciler, farklı sanatçılara ait eserleri ve çeşitli sanatsal teknikleri inceleyerek farklı sanat anlayışlarını yakından gözlemledi.
Öğrenciler daha sonra Merkez Kütüphaneyi ziyaret ederek kütüphanenin sunduğu hizmetler, çalışma alanları ve akademik kaynaklar hakkında bilgi aldı. Program kapsamında ayrıca Nevşehir Üniversitesi Kapalı Spor Salonu da ziyaret edilerek üniversitenin sportif ve sosyal imkânları tanıtıldı.

Programın bir sonraki durağı ise Avanos oldu. Öğrenciler, ilçenin geleneksel el sanatları arasında önemli bir yere sahip olan çömlekçilik etkinliğine katılarak kendi çömleklerini yaptı. Uygulamalı etkinlikle bölgenin geleneksel üretim kültürünü deneyimleyen öğrenciler, çömlek yapım sürecini de yakından tanıdı.
Çömlek etkinliğinin ardından Avanos’ta serbest zaman geçiren öğrenciler, ilçeyi keşfetme fırsatı buldu. Oryantasyon programı, öğrencilerin Hacıbektaş’a dönüşüyle sona erdi.
Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen programla öğrencilerin üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel olanaklarını tanımalarının yanı sıra Nevşehir’in sanat, kültür ve geleneksel üretim mirasını yerinde deneyimlemeleri amaçlandı.











