Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyünde, 8 Ekim 2026 Perşembe günü “Cem Birliyoruz” başlığıyla Cem Birliği buluşması düzenlendi. Etkinlikte Dertli Divani dinletisi gerçekleştirilirken katılımcılar cem geleneği etrafında bir araya geldi.
Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı postnişini Veliyettin Ulusoy ile Hacıbektaş’ın eski belediye başkanlarından Mustafa Özcivan’ın da katıldığı programda, Dertli Divani sazı ve deyişleriyle dinleyicilerle buluştu.

Ayhanlar köyünde gerçekleştirilen etkinlik, Alevi-Bektaşi inanç ve kültürünün önemli unsurlarından olan cem geleneği çerçevesinde düzenlendi.
Duyuruda yer alan programa göre Dertli Divani dinletisi saat 18.30’da, cem buluşması ise saat 19.30’da gerçekleştirildi.









